LABOROK

Cyber-Physical & Intelligent Robot Systems Laboratory 

 • Az ipari laboratóriumban kiberfizikai rendszerek fejlesztése és az autóiparban használt különböző gépek programozása történik. A laboratórium teret enged új és egyedi rendszerek tervezéséhez, amelyet egy kifejezetten erre a célra kialakított Ipar 4.0 gyártási cellamodellbe integrálhatunk. Így biztonságosan tesztelhetjük az új rendszereket, mielőtt azok ténylegesen beépülnének a gyártásba. A laboratóriumhoz több ipari robot és feldolgozóegység is tartozik, amelyek segítik az oktatást és a fejlesztést.
 • A virtuális online terek segítségével új és innovatív oktatási rendszereket dolgozhatunk ki az oktatásban résztvevők számára a hatékony és produktív munka érdekében.
 • A laboratóriumban 16 hallgató tud egyszerre dolgozni, az összesen nyolc robot egységből álló munkaállomáson. A laboratóriumban egy 3 tengelyes TTT Q-robot multi-tasking robot, egy KR5arc KUKA ipari robot, két KR3 KUKA tanító robot és egy SONY SCARA SRX-611 robot található, amely egy gyártócellába épített szállítópályával van összekötve. A robotokat pedig egy Flexlink X45e anyagszállító pálya köti össze.
 • A laboratóriumban olyan ipari szoftvereket használunk, amelyeket robotok offline programozására és szimulálására fejlesztettek ki. Az ipari szimulációs környezeteket integráltuk az oktatási rendszerünkbe.
 • A laboratórium tevékenységének célja:
  • a robotika,
  • a 3D nyomtató technológiák oktatása,
  • az ipari folyamatok robotizálására vonatkozó folyamatok kutatása, valamint
  • a CIM és az Ipar 4.0 rendszerek bemutatása és az integrációs lehetőségeinek fejlesztése.

Frissítés dátuma: 2022.10.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.